perjantai 26. tammikuuta 2018

Erilainen kesäreissu

Moi,

Tein vähän erilaisemman kesäreissun vuonna 2017 mitä yleensä ihmiset tekee, tai ainakin mitä nuoret tekee.
Yleensä kesäreissut on jotain festari tyyppisiä matkoja/reissuja joissa on paljon porukkaa.

No, arvatkaapas minne meikä suuntas kesäreissunsa? Vanamon luostariin ja Lintulan nunnaluostariin.
Kaikille tulee tästä heti mieleen ´onpa tylsä kesäreissupaikka, ei mitään mielenkiintoa´.
Voin sanoa, että paikka oli kyllä mielenkiintoinen ja niin erilainen.




Ensimmäisenä oli Vanamon luostari ja paikka oli aika syrjässä metsässä kauniilla paikalla. Heillä oli omat viljelykset ja kukkakasvatukset. Parkkipaikalla oli jo opastaja paikalla, joka antoi luostarin kartan ja oli erittäin ystävällinen. Paikassa oli mahollista myös majoittua.
Ensimmäisenä tarkastuksena oli ruokapuoli, sillä matkan aikana kerkes tulla hieman nälkä!
Ruokatila oli siististi sisustettu ja rauhallinen, yllätyin että siellä sai ihan oikeata ruokaa mutten tiennyt oliko se itsetehtyä. Päädyin kuitenkin kahviin ja isoon lohileipään, ja oli muuten herkkua.
Syömisen jälkeen oli vuorossa Vanamon uusi kirkko, jossa kävin sytyttämässä tuohuksen. Paikka oli erittäin kaunis ja se pisti kyllä ajattelemaan.




Tämän jälkeen seuraavaan rakennukseen, jossa oli joitakin näyttelyitä ja esillä oli hienoja tauluja maisemista ja muusta, tästä en osaa niin tarkemmin puhua mutta jos käyt itse paikalla osaat varmasti ottaa enemmän siitä irti.
Sitten rantaan meni tie, jota ympäröi todella isot puut ja rannassa oli pieni mökki joka ymmärrykseni mukaan oli tarkoitettu veneillä kulkijoille ja niiden suojelemiseen. Rantakin oli todella kaunis paikka.
Takasinpäin suuntaessa katsastin vielä Vanamon vanhan kirkon, jossa näytettiin luostarin vartijan asu ja huone. Kirkko oli todella kaunis niin kuin uusikin kirkko, tämä vain oli hieman pienempi.
Hetken oleskeltua ja maisemia katsellessa tuli paikan vaihto..



..Suunta oli Lintulan nunnaluostariin, jossa ei kerennyt kauaa olemaan sillä heillä alkoi oma kirkkokomento. Kerkes kuitenkin paikan suurinpiirtein näkemään, ainakin sen kirkon joka oli omasta mielestä todella kaunis myös ja juuri sopivan kokoinen.

Kokonaisuudessaan itselleni jäi mieleen, että tuollaisessa paikassa todellakin tulee rauhallinen olo. Kaikki siellä oli niin ystävällisiä ja he olivat niin rauhallisen oloisia, puhui toisilleenkin kauniiseen sävyyn.

Tässä oli minun kesäreissuni vuonna 2017, jospa tänäkin vuonna valitsisi hieman erilaisen paikan kesäreissu kohteeksi! Nähkäämme kesällä minne suuntaan ;)


- Emmi

Ei kommentteja:

Istutaan hetki kahvilla

Joulu 2018

Heippa!  On jo tovi kun kirjoittelin viimeksi, mutta nyt olen taas joulu aiheisen kirjoituksen parissa vaikka joulu onkin jo mennyt. Joul...