maanantai 15. tammikuuta 2018

DIY - Kalenteri

Moi,
Tämän postauksen aiheena on omatekoinen kalenteri. Nyt on suuressa suosiossa bullet journal (jos et tiedä mikä se on, käytä googlea), jota tubettajat ovat kovasti väkerrelleet videoillaan.
Muutaman jutun olen sieltä saanut ideaksi, mutta haluan silti pitää kalenterini yksinkertaisena.
Ideani tähän lähti siihen, kun mieleeni tuli etten ole koskaan koko vuotta jaksanut pitää kalenteria, että mitä jos tekisinkin oman näköisen kalenterin. Tällä tavoin olisi helpompi 'jaksaa' kirjoittaa/täyttää sitä vuodenmittaa.
Kalenterini on pieni ja yksinkertainen, en halua siihen mitään ylimääräistä sillä mielenkiintoni muuten lakkaisi heti. Sekasotkuista kalenteria ei jaksa kukaan täyttää.
Voin jo tähän alkuun mainita, etten ole mitenkään hyvä kuvittaja tai piirtäjä, joten kalenterini ei ole mikään huippuluokan tekemää. Mutta tärkeintä, että se on minun näköiseni!


Ensimmäisenä tarvitsin vihon ja välineet. Piti miettiä kuinka ison tästä haluan, mutta päädyin pieneen versioon. Pienempi versio kulkee kätevästi mukana eikä vie paljon tilaakaan.
Vihkona minulla toimii tällainen pieni vihreä vihko, sisällä on valmiiksi nauha jonka voin jättää siihen kohtaan missä olen menossa.

Ensimmäisen sivuun halusin perus tekstin 'Vuosi 2018'. Jokin kuva siihen oli kiva saada, joten piirsin omilla taidoillani siihen.



Mielestäni on kiva tehdä asioista omannäköisensä vaikkei olekaan kovin hyvä askartelemaan tai piirtämään. Seuraavana minun piti pohtia haluanko mitä seuraaville sivuille. Mietin, että yhdelle aukeamalle mahduttaisin pienesti kaikki kuukaudet päivineen, mutta se tuntui jotenkin huonolta vaihtoehdolta. Päädyin yksinkertaiseen ja käytin aukeaman yhdelle kuukaudelle. Pyrin tekemään viikonpäivät erivärillä, jätin alemmaksi tarkoituksella tilaa 'Tiedot' osiolle, johon voin kirjoittaa mm. tapahtumat, ajat tai muuta tärkeää..
Ja ai niin.. ensimmäinen sivu on ennen tammikuuta tein pienen merkit kohdan, missä on selitykset tietyille merkeille.



Tein jokaisen kuukauden erilleen samanlailla miten tammikuun. Vedän ruksilla niiden päivien päälle, mitkä ovat jo menneet.
Sitten halusin kuukausien jälkeen tehdä muutaman sivun, mitä voin ihan mielenkiinnosta täytellä ja vuoden loputtua katsoa niitä. Ensimmäisenä minulla on tavoitteet kohta, kirjaan ylös mitä haluaisin vuonna 2018 keretä tekemään. Tämän jälkeen minulla on myös mitä haluan tehdä kohta, jossa vedän ruksin asian päälle kun olen sen saanut tehtyä.


Tein erilliset sivut viikko fiiliksille, jossa ruksitan tai ympyröin viikon fiiliksen. Tällä pystyy katsomaan esim. kuukausittain millainen fiilis on ollut.


Kalenteriin tein myös erillisen muistot kohdan, johon kirjoitan matkanvarrelta tulleita muistoja. Niitä on sitten mukava katsoa myöhemmin, mitkä ovat lemppari muistoja!

Tässä oli pieni esittely kalenteristani, kaikki sivut eivät tänne eksyneet eikä päässeet kuvaan. Sieltä löytyy myös mm. tärkeät tapahtumat, sovitut menot, yhteystietoja yms..
Mielestäni tämä on ihan kiva ja selkeä kalenteri ainakin itselleni. Itse ainakin tykkään kovasti ja olenkin jo aloittanut tämän täyttämisen! Saa nähdä jaksanko täyttää tätä koko vuoden.
Ai niin! Voin vielä keksiä sivuja tänne lisää, jäi nimittäin paljon tyhjiä sivuja. Voin tehdä toisen osan tälle, sitten kun saan laitettua kalenterilleni lisää.



- Emmi

Ei kommentteja:

Istutaan hetki kahvilla

Joulu 2018

Heippa!  On jo tovi kun kirjoittelin viimeksi, mutta nyt olen taas joulu aiheisen kirjoituksen parissa vaikka joulu onkin jo mennyt. Joul...