sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Helpot ja nopeat muffinit

Heips!

Muistatte varmaan aiemman leivontaan liittyvän postaukseni, jossa olin tehnyt kinderpiirakkaa. Nyt haluan jakaa teille toisen ohjeen, jonka testasin tässä muutama päivä sitten.
Minun teki mieli kauheasti jotain, mitä voisin syödä kahvin kanssa. Aineksia ei ollut kummoisiin leivonnaisiin kaapissa, mutta muffini tarpeet löytyivät. Siispä tässä on teille samainen ohje, jolla tein omat helpot sekä nopeat muffinit. Minulla ei valitettavasti ole omista tekemistäni kuvaa, sillä olen kerennyt ne jo syömään enkä tajunnut kuvaa edes ottaa 😋

Ohjeesta tulee hieman yli 10 muffinssia

Ainekset

50 grammaa sulaa margariinia/voita
1 dl sokeria
2 kpl kananmunia
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kourallinen pähkinöitä (cashew, pekaaninpähkinä..) pilkottuna pieniksi



Ohje

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ennen taikinan tekemistä.

1. Kaada kulhoon ensin sokeri ja sitten kananmunat. Vaahdota ne keskenään vatkaimella (vatkaa kananmunat päältä ensimmäiseksi sekaisin keskenään). Vatkaa n. 7-10min niin, että vaahdosta/taikinasta tulee valkoista.

2. Laita toiseen kulhoon jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä pähkinät ja sekoita ne keskenään. Sulata myös margariini/voi kattilassa.

3. Kaada jauho-pähkinäseos taikinaan ja vatkaa hiljaisella teholla ne keskenään. Kaada sitten margariini-/voisula joukkoon.

4. Laita uunipellin päälle muffinivuokia (2kpl päällekkäin varuilta ja pysyy paremmin kasassa). Täytä sitten muffinivuoat taikinalla n. 1 ruokalusikallinen per vuoka. Katso kuitenkin, ettei taikinaa tule liian paljon vuokaan, ettei se tursua uunissa ulos. Laita sitten uuniin.

Anna muffinien olla uunissa n. 10-13min, seuraa kuitenkin hieman etteivät ne pala.


Itse tykkäsin omasta soveltamastani reseptistä, sillä nämä eivät itselläni olleet liian makeat ja pähkinät toivat sopivaa purutuntumaa sekä makua muffineihin. Nämä olivat myös helppo tehdä ja myös vaikka pakkaseen laitettavaksi tulevia vieraita varten.

Minulla on tulevana kuukautena aika paljon hommia ja muita hoidettavia asioita. Voi olla, että kuukaudessa ei montaa postausta tule, mutta yritän parhaani! Katson kerkeänkö tehdä postausta kaiken kiireen keskellä, mutta viimeistään sen jälkeen! Isoja muutoksia tulossa!


-Emmi


Ei kommentteja:

Istutaan hetki kahvilla

Joulu 2018

Heippa!  On jo tovi kun kirjoittelin viimeksi, mutta nyt olen taas joulu aiheisen kirjoituksen parissa vaikka joulu onkin jo mennyt. Joul...