lauantai 24. helmikuuta 2018

Herkkujen ystäville

Moi,

Nyt onkin postaus herkkujen ystäville! Miksei myös muillekin, mutta erityisesti herkkujen ystäville. En kuvannut tekovaiheita, sillä ohje on helppo, eikä se mielestäni vaadi kuvia tekovaiheista.
Kyseessä on siis kinderpiirakka, joka on toooodella hyvää! Ulkonäkö ei ehkä ole kaikista viettelevin, mutta maku on sitäkin parempi.
Mennäänkin suoraan reseptiin!

Kinderpiirakka

Ainekset:

Pohjaan tarvitset

3 dl sokeria
2,5 dl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl kiehuvaa vettä
150 g sulaa margariinia
2
munaa

Voikreemiin tarvitset

150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl
vaniljasokeria

Kuorrutukseen tarvitset

2   pandan maitosuklaa levyä
½
pandan valkosuklaa levy


Ohje:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään (sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, kaakaojauhe..)

2. Sulata margariini (suosittelen sulattamaan ennen kuin aloitat muuta.) ja kiehauta vesi.

3. Hämmennä kiehuva vesi kuivien aineiden joukkoon sekä sulanut margariini. Itse sekoitin nämä vatkaimella.

4. Vatkaa vielä munat yksitellen taikinan sekaan ja paista 15-20min 200 asteessa. Suosittelen levittämään taikinan leivinpaperin päälle uunipellille, eläkä säikähdä että se näyttää siltä ettei riitä. Pohjasta kuuluu tulla ohut.

5. Jäähdytä pohja ennen voikreemin laittoa. Voit jäähdyttää sen ulkona tai jääkaapissa.

6. Sitten voikreemi. Vatkaa tomusokeri sekä pehmeä voi (mieluiten oikea voi, saat siitä paremman). Lisää joukkoon vaniljasokeri.

7. Tämän jälkeen voit levittää kreemin jäähtyneen pohjan päälle ja laittaa sen takaisin jähmettymään.

8. Sulata suklaa miten itse näet parhaaksi. Itse sulatin erillisissä kulhoissa mikrossa. Maitosuklaan jätin kulhoon ja valkosuklaan laitoin muovipussiin koristelua varten.

9. Nyt voit kaataa ja levittää maitosuklaan voikreemin päälle. Koristele valkosuklaalla parhaalla kokemallasi tavalla.

10. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Nyt kinderpiirakka on valmis, voit leikata sopivia paloja ja eikun maistelemaan! Itse tykkään tästä kovin paljon, sillä tämä onnistuu aina niin hyvin. Maku on hyvä, koristukset itseltäni vaativat vielä harjoittelua.





- Emmi

Ei kommentteja:

Istutaan hetki kahvilla

Joulu 2018

Heippa!  On jo tovi kun kirjoittelin viimeksi, mutta nyt olen taas joulu aiheisen kirjoituksen parissa vaikka joulu onkin jo mennyt. Joul...